Известие

Collapse
No announcement yet.

Много бързо загрява

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Много бързо загрява

Здравейте! От известно време колата загрява много бързо, за максимум 5мин. е загряла а това ме тревожи! Вчера пипнах с ръка ДВГ и не ми се стори горещ, а показваше 90градуса. Също почна и да трака като Дизел...2001г. Т.С.(газ/бензин).

Времето е топличко вече и е нормално да загрява бързо.Ако не прегрява, бъди рахат.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Ако загрява в движение за 5 мин е нормално мисля.защото времето е доста топло вече,моята Алфа е 1.6ТС и загрява за 3км някаде до 80 градуса и така си държи...Вече като вляза в трафика яко и тогава отива на 90 градуса......Но при мен колата е разграфена на 40-60-80-100-120 градуса....Това е АЛфа 146
      Алфа Ромео 146 1,6Twin Spark 97година

Comment

Първоначално публикувано от svrusev Покажи съобщение
        Здравейте! От известно време колата загрява много бързо, за максимум 5мин. е загряла а това ме тревожи! Вчера пипнах с ръка ДВГ и не ми се стори горещ, а показваше 90градуса. Също почна и да трака като Дизел...2001г. Т.С.(газ/бензин).
        Нивото на охлаждащата течност в разширителния съд нормално ли е ?

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Нивото на течноста е нормално. А тово дизелово тракане?? Дали нещо от кобилиците??

Comment

Нивото на течноста е нормално. А тово дизелово тракане?? Дали нещо от кобилиците??
            Появата на бързото загряване и тракането по едно и също време ли се случиха?

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Не, тракането е много преди загряването.

Comment

Тракането може да е от вариатора. Като застанеш от дясната страна на двитателния отсек и с лице към него, ако чуваш тракането откъм теб в лявата част на двигателя и горе, твърде вероятно да е вариатор.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Пробвай при натиснат педал на съединителя дали не спира тракането!
                  Alfa 155 1.8 92g. - Винаги в сърцето ми.
                  Alfa 166 2.0 T.S. 2000g. - Перфектната кола!
                  "If the sun refused to shine, I would still be loving you.
                  When mountains crumble to the sea, there will still be you and me."

Comment

амr колега тя и на място като работи трака.Освен да направя видео как работи,но ми кажете как да го качя тука в форума?

Comment

амr колега тя и на място като работи трака.Освен да направя видео как работи,но ми кажете как да го качя тука в форума?
                      Е на място като натиснеш съединителя - спира ли?
                      Alfa 155 1.8 92g. - Винаги в сърцето ми.
                      Alfa 166 2.0 T.S. 2000g. - Перфектната кола!
                      "If the sun refused to shine, I would still be loving you.
                      When mountains crumble to the sea, there will still be you and me."

Comment

Ето сравнявай:

Звук при износен вариатор

Звук при здрав вариатор

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Точно като износен вариатор звучи едно към едно! Колко пари излиза тази част колеги??

Comment

Точно като износен вариатор звучи едно към едно! Колко пари излиза тази част колеги??
                            Примерно толкова:
                            http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=1&show=1
                            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                              Дори май не са актуални цените в сайта им. Онзи ден попитах за вариатор в AXM и май казаха цена към 370.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                              X